Detroit-birth-photography-HannahS (230)

Alakulo ja imetys

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Eriasteinen alakulo on hyvin yleistä lapsen syntymän jälkeen. Jos alakuloisuus jatkuu kauan, on kuitenkin syytä hakea apua – ja apua on saatavilla. Sen vuorokauden aikana, kun maito nousee rintoihin, kehossa on valtavasti hormonitoimintaa. Jotkut äidit tuntevat sen selvästi ja toiset vähemmän selvästi.

Tunne- ja itkuherkkyys on normaalia

Usein äiti tuntee olonsa hyvin itkuherkäksi ja tunteelliseksi. Tämä on täysin normaali reaktio, josta on tärkeä olla tietoinen, ettei pelästy omaa oloaan kotona vastasyntyneen vauvan kanssa, kun itku on herkässä sen sijaan, että tuntisi iloa vastasyntyneestä lapsestaan. Yleensä tämä menee ohi parissa päivässä.

Jos alakulo jatkuu, apua on saatavilla

Joillakin äideillä alakuloisuus jatkuu, tai heillä voi olla vaikeuksia kiintyä lapseensa. Myös näin voi käydä, ja tähänkin tilanteeseen on saatavilla apua. Juttele kumppanisi tai jonkun läheisen ystävän tai sukulaisen kanssa, tai käänny lastenneuvolan hoitajan tai lähimmän imetysvastaanoton puoleen.