AdobeStock 656299801 edit

Erilaiset keskenmenon muodot

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Varhainen keskenmeno

Keskenmeno, joka tapahtuu ennen viikkoa 12 ja johtuu useimmiten sikiön geneettisestä tai kromosomaalisesta poikkeavuudesta. Lue lisää artikkelista Varhainen keskenmeno.

Myöhäinen keskenmeno

Keskenmeno, joka tapahtuu viikon 12 - 22 jälkeen. Viikon 22 jälkeen sitä ei enää pidetä keskenmenona, vaan sitä kutsutaan kohdunsisäiseksi sikiökuolemaksi. Syy ei ole aina selvä, mutta se voi johtua infektiosta tai kohdunkaulan (kohdun kaulan) heikkoudesta.

Kesken jäänyt keskenmeno

Keskeytetty abortti – jota kutsutaan myös keskenmenoksi – tarkoittaa, että keskenmeno viivästyy ja kestää aikaa, joskus useita viikkoja, ennen kuin keho karkottaa sikiön. Tämä havaitaan verenvuodon alkaessa tai se voidaan havaita ultraäänitutkimuksessa. Usein raskausoireet jatkuvat, vaikka sikiö ei ole enää elossa.

Toistuva keskenmeno

Yleensä tarkoittaa, että sinulla on ollut kolme tai useampia peräkkäisiä keskenmenoja. Tässä suositellaan ottamaan yhteyttä terveydenhuoltoon, jotta voit käydä tutkimuksessa keskenmenojen syyn selvittämiseksi.