newborn-photographer-verlillian (33)

Imetyksen onnistuminen – viisi askelta sujuvaan imetykseen

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Voit edesauttaa imetyksen sujumista ja saada imetyksen sujumaan hyvin myös pitkällä tähtäimellä kiinnittämällä siihen tietoisesti huomiota jokaisella imetyskerralla. Voit arvioida imetyksen onnistumista näiden viiden askeleen avulla:

  1. Varmista, että lapsi ottaa kunnon otteen rinnasta – lapsen leuan tulee olla painuneena hänen rintaansa vasten ja lapsen nenän ja sinun rintasi välissä pitää olla tilaa.

  2. Luota omaan kokemukseesi imetyksestä ja kuuntele omia tuntemuksiasi. Ensimmäiset imut ovat ehkä niin kivuliaita, että vedät vaistomaisesti syvään henkeä ja olkapäät nousevat korviin. Lapsen ensimmäisten imujen jälkeen sinun tulee voida laskea olkapäät alas ja rentoutua. Kipu hellittää pienen hetken kuluttua. Mahdollinen kipu ei saa jatkua koko imetyksen ajan.

  3. Imeekö lapsi voimakkaasti – imu ei ole liian heikkoa eikä lapsi vain tuhistele rinnalla?

  4. Varmista, että lapsi imee, imee, pitää tauon ja sitten taas imee, imee – lapsi imee rytmikkäästi ja pitää tasaisesti taukoja.

Tarkkaile näitä: – Lapsi nukahtaa pitkiksi ajoiksi rinta suussaan. – Lapsi imee laiskanlaisesti (et tunne rinnassa imua). – Lapsi imee vimmaisesti koko ajan pitämättä ollenkaan taukoja, ehkä päästää irti rinnasta ja itkee useita kertoja imetyksen aikana.

  1. Tutki, miltä nänni näyttää lapsen päästäessä irti. Nännin pitäisi olla samannäköinen kuin ennen imetystä.

Jos neljä ensimmäistä askelta sujuvat hyvin, mutta nänni on painunut imetyksen lopussa, sillä ei ole merkitystä imetyksen onnistumisen kannalta. Kun tarkkailet imetyksen onnistumista näiden viiden askeleen avulla jokaisella imetyskerralla, saat imetyksen sujumaan hyvin pitkällä tähtäimellä.