BBHJ-BirthCenter2 (5)

Imetys keisarinleikkauksen jälkeen

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Maidon nousuun vaikuttavat monet tekijät. Keisarinleikkauksen jälkeen voi joskus mennä hetki ennen kuin maidontuotanto käynnistyy. On epäselvää, mistä tämä johtuu, mutta se ei missään nimessä ole este toimivalle imetykselle jatkossa. Alta löydät tietoa siitä, mitä voit tehdä imetyksen edistämiseksi heti lapsen synnyttyä:

Imetyksen käynnistämiseksi: • Pidä lastasi ihokontaktissa niin pian ja niin usein kuin mahdollista synnytyksen jälkeisinä päivinä, aina valveilla ollessasi. Varmista, että lapsen hengitystiet ovat vapaina. • Ellei lapsi ime keisarinleikkauksen jälkeen, voit lypsää käsin auttaaksesi kehoasi käynnistämään maidontuotannon. Voit kuvitella ikään kuin ilmoittavasi kehollesi maitotilauksesta ja siitä, että maidolle on nyt kysyntää. On hyvä tietää, ettet välttämättä onnistu lypsämään rinnoistasi tipan tippaa maitoa, mutta tarkoitus onkin stimuloida rintoja tuottamaan maitoa myöhemmin. Jos saat lypsettyä rinnoistasi pieniäkin määriä ensimaitoa, anna se lapselle. • Jos lapsi haluaa, imetä häntä aluksi tiuhaan. Anna lapsen päättää. Jotkut lapset imevät usein ensimmäisten vuorokausien aikana, toiset taas nukkuvat paljon. • Lepää runsaasti ja juo veden lisäksi myös muita juomia, joista saat ravintoa. • Ota kipulääkettä, jos sinulla on kipuja – sekin edesauttaa imetyksen käynnistymistä.

Kun imetys on lähtenyt käyntiin, on samantekevää, oletko synnyttänyt keisarinleikkauksella vai alateitse. Sovelluksesta löytyvän Imetysoppaan neuvot ja ohjeet on tarkoitettu kaikille äideille, jotka haluavat imettää, synnytystavasta riippumatta.