BBHJ-Postpartum-1(26)

Imetysasennot

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Voit imettää monissa eri asennoissa. Imetys onnistuu sekä istuvillaan että makuulla. Kaikki on kiinni harjoittelusta ja voi kestää hetken, ennen kuin löydät asennon tai asentoja, joissa sekä sinä että lapsesi viihdytte hyvin.

Tässä on muutamia esimerkkejä tavallisista imetysasennoista:

Amningsställningar 1 v2

1. Laid back

Makaa selälläsi, puoli-istuvassa asennossa tyyny pään alla. Lapsi makaa sammakkoasennossa vatsallaan rintojesi välissä.

2. Kylkimakuulla

Makaa kyljelläsi, keskivartalo sängyn keskellä ja takamus sängyn laidalla. Lapsi makaa ihan vieressäsi, vatsa sinun vatsaasi vasten. Nänni ja lapsen ylähuuli ovat kohdakkain.

3. Makuulla imettäminen lapsi eri suunnassa

Kun lapsi on hiukan isompi ja imetys on alkanut sujua, imetysasentoja on enemmän. Tämä on hyvä asento, jos rinnan yläosan maitotiehyet ovat tukkeutuneet (ks. alla).

Amningsställningar 2 v2

4. Istuvillaan

Istu selkä suorana, tyyny selän notkon takana ja tukeva tyyny käsivarren alla. Rahi jalkojen alla vähentää selän kuormitusta. Lapsi makaa ihan lähellä, vatsa sinun vatsaasi vasten ja iho ihoa vasten, siten että hänen ylähuulensa on nännin korkeudella. Voit pitää lasta näin.