chlamydia

Klamydia

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Klamydia on yksi Suomen yleisimmistä sukupuolitaudeista. Klamydia tarttuu seksuaalisen kanssakäymisen yhteydessä emättimen, peräaukon ja suun sekä myös seksilelujen välityksellä. Klamydiatulehduksen aiheuttaa bakteeri. Klamydia ei tavallisesti aiheuta oireita, mutta jos oireita tulee, niihin kuuluvat valkovuoto, alavatsan vatsakipu sekä virtsaamisvaikeudet. Jos epäilet tartuntaa tai jos sinulla on oireita, kerro tästä terveydenhoitajallesi, jotta voidaan ottaa viljelynäyte. Näyte otetaan joko gynekologisen tutkimuksen yhteydessä tai virtsakokeena.

Tulehdus voi levitä sikiökalvoihin ja aiheuttaa synnytyksen käynnistymisen ennenaikaisesti. Lisäksi lapsi voi saada tartunnan syntyessään. Klamydiaa hoidetaan antibiooteilla, ja hoidon jälkeen tartunta ei leviä sikiökalvoihin tai vauvaan syntymän jälkeen. Sinun on käytävä seurantakokeessa hoidon päätyttyä.

Lähteet: - https://www.cdc.gov/std/chlamydia/stdfact-chlamydia.htm