Mary Light-the-way-doula (23)

Monikkovauvojen imetys (”tuplaimetys”)

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Kaikki lapset ovat erilaisia – heillä on oma persoonallisuutensa, omanlaisensa imuvoima ja omanlaisensa ote rinnasta. Tämä pätee myös kaksosiin (tai useampiin lapsiin). Lapsiin tutustuminen vie aikaa. Imetä alussa mielellään yhtä lasta kerrallaan oppiaksesi tuntemaan lapsesi yksilöinä. Jotkut lapset imevät voimakkaasti ja aktiivisesti, ja he saavat siten paljon rintamaitoa lyhyessä ajassa. Toisilla lapsilla on heikompi imuvoima ja rauhallisempi temperamentti, ja imetys vie näin ollen enemmän aikaa.

Riittääkö maito useammalle lapselle?

Rinnat sopeuttavat maidon määrän kysyntään. Mitä enemmän lapset imevät, sitä enemmän maitoa muodostuu. Kysyntä ohjaa tarjontaa. Monilla rintamaito riittää molemmille kaksosille.

Voi kuitenkin olla hyvä vaihtaa lasta ja rintaa eri aterioilla – toinen lapsista saattaa stimuloida maidoneritystä toista lasta voimakkaammin. Lapset tekevät yhteistyötä lisätäkseen maidontuotantoa. Voit myös lypsää tai stimuloida rintoja itse ennen imetystä tai imetyksen jälkeen lisätäksesi maidontuotantoa tuonnempana.

Kolmosten äideillä (tai jos lapsia on tätä useampia) rintamaito riittää harvoin täysimetykseen. Jos odotat useampia kuin kahta lasta, saat yksilöllistä imetysvalmennusta.

Näin imetät kahta lasta samaan aikaan

Aseta lapset rinnoillesi, yksi lapsi kerrallaan. Voit mielellään aloittaa tuplaimetyksen heti alusta alkaen. Myös monikkoimetyksessä voit valita useista eri imetysasennoista. Monikkoimetys säästää aikaa, mutta se vaatii hiukan harjoitusta. Neljä tärkeää: aika, luottamus, kärsivällisyys, harjoitus. Voit pyytää tukea kahden lapsen samanaikaiseen imettämiseen jo lapsivuodeosastolla.

Näin voit valmistautua

Varaa tyynyjä (imetystyyny tai useita muita tyynyjä), joita voit asetella selän taakse ja käsivarren alle. Istu selkä suorana, ettet kuormita selkää ja niskaa.

Vinkki! Varaa alkuvaihetta varten kotoa imetyspaikka, jossa pidät kaikki mahdollisesti tarvitsemasi tarvikkeet käden ulottuvilla.

Tvillingamning 900x600