nasal congestion

Turvonneet limakalvot

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Raskauden aikana kehon verimäärä kasvaa, minkä takia limakalvot turpoavat, paksuuntuvat ja vuotavat herkemmin verta. Raskaus vaikuttaa nenän, suun ja alapään limakalvoihin.

Saatat ehkä herkemmin tuntea nenän tukkoisuutta tai kärsiä nenäverenvuodosta. Jos nenäsi on tukkoinen, on olemassa pelkkää keittosuolaliuosta sisältävää nenäsuihketta, mikä on parempi vaihtoehto turvotusta alentaville käsikaupassa myytäville nenätipoille. Nämä voivat nimittäin pahentaa ongelmaa, jos käytät niitä yli viikon ajan. Monilla raskaana olevilla tukkoisuus jatkuu useita kuukausia, ja siksi on parempi käyttää keittosuolaliuosta (toiset tipat ovat hyviä esimerkiksi lyhyehkön vilustumisen yhteydessä).

Usein nenän turvotus pahenee makuulla ollessa, ja on tavallista kuorsata normaalia enemmän raskaana ollessaan. Käytä mielellään lisätyynyjä, jos kuorsaamisesta muodostuu ongelma.

Lähteet:

  • Lärobok för barnmorskor. Faxelid, E. Course literature 2001.
  • Myles Textbook for Midwives. Fraser, D. och Cooper, M. Churchill Livingstone 2003.