tiredness

Väsymys

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Monet odottavat naiset tuntevat väsymystä, jolla ei ole mitään tekemistä unenpuutteen kanssa. Usein väsymys on pahimmillaan raskauden alussa, kun hormonaalinen muutos on suurimmillaan. Jaksaaksesi arjessa ja työssä tänä aikana sinun tarvitsee ehkä aikatauluttaa itsellesi lepotaukoja päivän aikana.

Joillekuille naisille on hyvin hankalaa selviytyä väsymyksen ja pahoinvoinnin yhdistelmästä. Sinua ehkä lohduttaa tieto siitä, että pahinta väsymystä yleensä seuraa pirteämpi vaihe raskauden toisen kolmanneksen aikana. Raskauden loppuvaiheessa väsymyksen syynä on ennemminkin kohdun lisääntynyt paino ja se, että saatat heräillä öisin. Vatsan kasvaessa voi nimittäin olla haastavaa löytää mukava nukkumisasento.

Raudan puute voi olla toinen väsymyksen syy. Siihen voit ottaa lisärautaa.

Lähteet: - Lärobok för barnmorskor. Faxelid, E. Course literature 2001. - Myles Textbook for Midwives. Fraser, D. och Cooper, M. Churchill Livingstone 2003.