Charlotta Ersmark

Charlotta Ersmark

nationality
Ruotsi
occupation
Lastenlääkäri/Gynekologi

Minusta

Aloitin lääketieteen opinnot Tukholman Karolinska Institutetissa vuonna 1995. Koska raskaudet ja synnytykset ovat aina kiinnostaneet minua, halusin työskennellä erityisesti näiden aiheiden parissa. Ensimmäisen kerran olin sijaislääkärinä Södersjukhusetin naistenklinikalla Tukholmassa. Tunsin heti, että gynekologia ja synnytys oli minulle oikea erikoisala. Se, että pääsen seuraamaan naisia läpi heidän elämänsä ja että voin usein hyvin yksinkertaisilla keinoilla antaa suurta helpotusta ja parannusta naisten elämään, antaa minulle suurta iloa. Erikoisalani pitää sisällään nopeita, joskus jopa hengenpelastustoimenpiteitä, ja paljon hiljaisia, lähes terapeuttisia konsultaatioita sekä kaikkea näiden kahden välillä.

Nykyään työskentelen paljon leikkauksien parissa, erityisesti fibroidien poistamisessa. Useissa tapauksissa nämä leikkaukset tehdään hedelmällisyyttä edistävänä toimenpiteenä. Tämän lisäksi olen mukana Preglifen Gravidpoddenissa, jossa olen mukana keskustelemassa kaikesta raskauteen liittyvästä.

Intohimoni

Minulle Preglifen kanssa työskentely tarkoittaa sitä, että pääsen osallistumaan paikassa, jossa vanhemmat voivat saada helposti ymmärrettävää ja tieteellisesti ajan tasalla olevaa tietoa ja siten auttaa useampia ihmisiä turvalliseen raskauteen, synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan. Lääkärina ja äitinä pidän sitä tärkeänä.