Chinelle-Rojas-018

Häpyhermon puudutus

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Häpyhermon puudutus eli pudendaalipuudutus (PDB) lievittää kipua lantionpohjassa, välilihassa, häpyhuulissa ja emättimen suulla. Sitä käytetään ponnistusvaiheessa sekä myös synnytyksen jälkeen, jos on korjattava repeämiä.

Tekniikka ja teho

Häpyhermon puudutuksessa käytettävä tekniikka ja puudutuksen teho:

– Puudutus laitetaan ponnistusvaiheessa. – Nainen istuu tai makaa polvet hiukan koukistettuina. – Puudutus laitetaan ohuella neulalla emättimen seinämän molemmille puolille. – Puudutuksen vaikutus voi jatkua muutamia tunteja.

Hyviä puolia

Häpyhermon puudutuksen etu on se, että se vähentää kipuherkkyyttä emättimen alaosassa, häpyhuulissa ja välilihassa. Kivunlievitys annetaan ponnistuksen yhteydessä, kun lapsi syntyy imukupin tai pihtien avulla. Puudutus voidaan myös antaa repeämää korjattaessa.

Haittapuolia

Häpyhermon puudutuksen haittapuoli on se, että refleksinomainen ponnistamisen tarve vaimenee ja ponnistusvaihe voi pitkittyä. Joistakin naisista tämä puudutus on kivulias synnyttämisen herkässä vaiheessa.

Lähteet: - Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.