gudrun 900x600

Gudrun Abascal

nationality
Ruotsi
occupation
Kätilö
education
Rekisteröity sairaanhoitaja-kätilö ja kirjoittaja

Minusta

40 vuoden kätilönä olon aikana olen aina pyrkinyt parantamaan äitiyshuoltoa kaikkialla Ruotsissa. Olen pyrkinyt antamaan tuleville vanhemmille parhaan mahdollisen alun vanhemmuuteen ammattini avulla sekä myös kirjoittamieni kirjojen avulla.

Olen kirjoittanut kirjat “Att Föda” (Synnyttäminen) ja “Att möta förlossningssmärta” (Synnytyskivun kohtaaminen). Olen myös “A Child Is Born” ja “Vattnet gå” (Vedet meni) -kirjojen toinen kirjoittaja yhdessä Nina Campionin kanssa. Kaikissa näissä kirjoissa yritän parhaani mukaan jakaa kokemuksiani ja tietojani syntymästä ja kaikesta siihen liittyvästä.

Luotan vahvasti siihen, että nainen sopii parhaiten synnyttämään ja me kätilöt olemme täällä auttamassa. Tehtävämme on vedota kaikissa naisissa olevaan sisäiseen voimaan, eikä päästää huolta ja pelkoa huoneeseen. Vuonna 2006 sain Tukholman kaupungin S:t Eriksmedaljen -palkinnon, joka myönnetään tukholmaiselle, joka on työllään tai ponnistelullaan saavuttanut jotain poikkeuksellista. Vuonna 2015 puolestaan sain Svenska Barnmorskeförbundetin (Ruotsin kätilöyhdistys) kunniapalkinnon seuraavilla perusteluilla: “Gudrun on työllään muuttanut ja parantanut raskaana olevien ja synnyttävien naisten terveydenhuoltoa Ruotsissa”.

Näistä kahdesta palkinnosta olen erityisen ylpeä!