BBHJ-Prenatal (6)

Koska on aika lähteä sairaalaan?

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Mikä on oikea aika lähteä sairaalaan riippuu siitä, oletko ensisynnyttäjä vai uudelleensynnyttäjä.

Neuvoja ensimmäistä lastaan odottavalle

  • Kun supistuksia tulee kymmenen minuutin aikana kolme, supistusten väli on kymmenisen sekuntia ja niiden voimakkuus sekä kivuliaisuus kasvavat, on aika lähteä sairaalaan.
  • Jos lapsivesi on mennyt, mutta supistukset eivät ole alkaneet, sinun on tultava tarkastukseen. Jos kaikki on normaalisti eivätkä supistukset edelleenkään ole alkaneet, saat palata kotiin. Kotona ollessasi sinua kehotetaan mittaamaan kehon lämpötilan mahdollisen kuumeen havaitsemiseksi, pitämään silmällä muutoksia lapsiveden värissä ja kuulostelemaan lapsen liikkeitä. Lapsiveden menon jälkeen odotetaan yleensä korkeintaan 48 tuntia ennen kuin synnytys käynnistetään.

Neuvoja uudelleensynnyttäjälle

  • Muistele, miten aikaisemmat synnytyksesi menivät. Mitä ajattelit? Miten synnytys sujui?
  • Kun supistuksia tulee kymmenen minuutin aikana kaksi, on yleensä aika lähteä sairaalaan.
  • Jos lapsivesi on mennyt, mutta supistukset eivät ole alkaneet, uudelleensynnyttäjään sovelletaan samaa rutiinia kuin ensisynnyttäjään, lue yllä oleva kappale.

Nämä neuvot ovat yleisluontoisia, eivätkä välttämättä päde juuri sinuun. Päätät yhdessä synnytyssairaalan kätilön kanssa, milloin sinun on paras lähteä synnytyssairaalaan. Artikkelista Puhelu synnytyssairaalaan voit lukea, mitä kysymyksiä kätilö esittää sinulle ja mitä synnytyssairaalan tarvitsee tietää.

Lähteet:

  • Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.