BBHM-Hospital-Two-43

Kivunlievitysmenetelmän valinta

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Kenenkään ei tarvitse kestää suurta kärsimystä tuottavaa kipua lasta synnyttäessään. Vain sinä synnyttäjänä päätät, milloin kärsimys muuttuu sietämättömäksi, ei kukaan muu.

Sinun ei tarvitse etukäteen päättää, haluatko kivunlievitystä ja millä menetelmällä, ellei sinulle itsellesi ole tärkeää tietää tätä etukäteen. Kokemus on paljastanut, että parhaat tulokset saadaan, kun synnyttäjä tietää etukäteen, mitä menetelmiä on olemassa, mutta lopullinen päätös tehdään sitten, kun tilanne on käsillä. On hyvä pitää mieli avoimena lähes mille tahansa ja olla välittämättä trendeistä tai arvolatauksista, kuten siitä, että ilman kivunlievitystä synnyttäminen olisi jotenkin parempi tapa. Älä vertaa itseäsi muiden naisten synnyttämiseen. Yksikään synnytys ei ole toisen kaltainen. Kaikki naiset ovat ainutlaatuisia lapsiaan synnyttäessään. Saat kätilöltäsi kaiken tarvitsemasi tuen ja neuvot kivunlievityksen osalta, kun synnytät.

Ilman kivunlievitystä synnyttäminen voi antaa osalle naisista syvän tyydytyksen tunteen, ja kivun kokeminen mielekkäänä voi olla hyvinkin positiivinen kokemus itsetunnolle. Kipukokemus, jossa ei saa apua kivun hallinnassa, voi olla täysin päinvastainen kokemus. Itsevarmuus synnyttäjänä katoaa kokonaan, ja sen seurauksena nainen ei ehkä koskaan uskalla synnyttää uudestaan.

Lääkkeellisen kivunlievityksen teho vaihtelee usein valitun menetelmän mukaan. Oikeanlainen kivunlievitys, joka lievittää kokemaasi kipua ja kärsimystä, auttaa myös sinua suhtautumaan synnyttämiseen paremmalla tavalla. Näin sekä sinun että kumppanisi synnytyskokemus on myönteisempi, kuin jos olisit kieltäytynyt kivunlievityksestä. Se antaa myös paremman alun vanhemmuudelle.

Lähteet: - Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.