nausea

Pahoinvointi

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Yksi yleisimmistä ja varhaisimmista raskauden oireista on pahoinvointi. Noin 80% kaikista odottavista äideistä ilmoittaa pahoinvoivansa tai oksentavansa jossain vaiheessa raskauden aikana. Pahoinvointi alkaa yleensä joskus neljännen viikon jälkeen, kun raskaushormonit nousevat.

Oireet ovat yleensä pahimpia viikoilla 7–10 ja häviävät sitten viikoilla 12–14. Jotkut kokevat lievää pahoinvointia, pääasiassa aamuisin, kun taas toiset kokevat vakavaa epämukavuutta ja oksentelua useita kertoja päivässä pitkän ajan. Voit lievittää pahoinvointia: - Syö pieniä, usein aterioita. - Syö välipalaksi hiilihydraattia, kuten hedelmiä tai voileipää. - Syö jotain ennen kuin nouset sängystä nukkumisen jälkeen. - Syö keitettyä ruokaa ilman vahvoja mausteita. - Vältä liian rasvaisia ruokia. - Juo runsaasti nesteitä, varsinkin jos oksennat usein. - Harjoittele joogaa. On hyvä tietää, että elimistö huolehtii aina siitä, että vauva saa kehitykseen tarvittavat ravintoaineet, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että vauva kärsii oksentamisesta.