9-Short-Months-Birth-Center-Verlillian (61 of 127)

Pakkaa laukku hyvissä ajoin

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Synnyttämään lähtiessä on hyvä olla tiettyjä tavaroita mukana. Meidän vinkkimme on pakata yksi iso laukku, niin että sinulla on kaikki samassa paikassa. Se helpottaa tavaroista huolehtimista, koska sinulla ja mahdollisella kumppanillasi on mukana myös turvakaukalo (turvaistuin pienimmille).

Laukun pakkaaminen pikkuhiljaa raskauden edetessä on hyvää henkistä valmistautumista, mutta huolehdi siitä, että kaikki on pakattuna hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa, vaikkapa jo viikolla 35. Vaikka useimmat synnytykset käynnistyvät viikoilla 37–42, on hyvä olla varautunut lähtöön jo aikaisemmin. Kun h-hetki koittaa, on mukava keskittyä muuhun kuin tavaroiden etsimiseen.

Mitä pakata?

Muista, että synnytyslaukusta pitää löytyä tarvikkeet kaikille, jotka ovat synnytyksessä osallisina. Pakkaa vaatteita sekä toilettilaukkuun deodorantti, kasvorasva ja hammasharjat molemmille, jos teitä on kaksi. Kanssavanhempi unohtuu usein.
Jos sinulla on pitkät hiukset, hiuslenkit voivat olla korvaamattomia synnytyksen aikana ja ensimmäisinä päivänä synnytyksen jälkeen. Koska etukäteen on vaikea tietää, kuinka pitkä sairaalassa olosta tulee, on hyvä varautua neljäänkin päivään. Älä unohda henkilöllisyystodistusta, neuvolakorttia, puhelimen laturia ja käteistä tai maksukorttia pysäköintiautomaattia varten.

Mieti, onko sinulla henkilökohtaisia tavaroita, joilla voit tehdä sairaalahuoneesta enemmän oman näköisesi. Pieniä paristokäyttöisiä tuikkuja (ei eläviä kynttilöitä) on helppo ottaa mukaan, ja niistä voi olla todellista iloa tunnelman luojina lapsen synnyttyä. Soittolista täynnä lempimusiikkiasi tai kaunis tyynyliina voivat myös auttaa sinua tuntemaan olosi kotoisaksi. Eräs vinkki on pyytää ystäviä lisäämään kukin oman lempikappaleensa ikiomalle synnytyssoittolistallesi – näin voit soittaa ystäviesi henkilökohtaisia tervehdyksiä milloin tahansa, kun sinulle sopii.

Jos olet kirjoittanut synnytykseen liittyviä toiveitasi ylös, muista pakata toivelistasi sellaiseen paikkaan, josta löydät sen helposti. Haluat pystyä antamaan toivelistan helposti kätilölle tai lääkärille. On hyvä pakata mukaan hedelmiä, energiajuomaa ja keksejä tai karkkia, koska lihakset saattavat tarvita nopeaa energiaa synnyttäessäsi ja synnytyksen jälkeen. Pakkaa nekin siten, että saat ne helposti esiin, kun tarvitset niitä eniten. Allergioiden takia moniin sairaaloihin ei saa viedä pähkinöitä.

Muistilista: synnytykseen mukaan

Pakkaamisen helpottamiseksi me olemme koonneet listan tavaroista, jotka on hyvä ottaa mukaan (sama lista löytyy tarkistuslistasta). Käy lista läpi ja merkkaa tavarat pakkaamisen edetessä:

 • jotakin omaa, joka tekee synnytyssalista kodikkaamman
 • hedelmiä tai karkkia
 • synnytystoivelista
 • musiikkia, jos haluatte
 • vaihtovaatteet tulevalle äidille ja kumppanille
 • imetysliivit, imetysvaatteet ja imetyssuojia
 • 2–4 bodya lapselle, kangasmyssy, viltti ja vaatteita kotimatkaa varten
 • tohvelit
 • hiuslenkki
 • toilettilaukku (hammasharja, hammastahna, deodorantti jne.)
 • puhelimen laturi
 • kamera
 • lompakko, henkilöllisyystodistus ja neuvolakortti