Stock-Image12

Puhelu synnytyssairaalaan

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Monet vanhemmat, jotka soittavat synnytyssairaalaan, haluavat saada kätilöltä tilannearvion ja hyviä neuvoja. Useimmat kysyvät, onko synnytys käynnissä ja koska on aika lähteä synnytyssairaalaan. Kätilön pitää saada muutamia tietoja, kun soitatte synnytyssairaalaan:

– naisen henkilötunnus – kotiosoitteenne – miten usein supistukset tulevat – miten kivuliaita supistukset ovat – onko lapsivesi mennyt – vuotaako synnyttäjä verta – missä asennossa lapsi on – potkiiko lapsi – miten raskaus on sujunut – käyttääkö synnyttäjä jotakin lääkkeitä.

Kysymykset saattavat varmasti tuntua turhauttavilta, kun haluatte vain, että sairaalasta sanotaan ”tulkaa tänne, niin me huolehdimme teistä”.

Usein puhelun hoitaa naisen kumppani, joka näin ollen kuvailee tilannetta, vastaa kysymyksiin ja kuuntelee kätilön neuvoja. Jos tilanne on selkeä ja olette puhelimessa olevan kätilön kanssa samaa mieltä, kaikki on hyvin. Voi olla niinkin, että kumppanin on joka kysymyksen kohdalla käännyttävä naisen puoleen voidakseen vastata kätilölle. Silloin voi olla hankalampi ottaa kantaa siihen, mitä teidän on tehtävä juuri nyt. Toisen käden tietoa voi olla vaikeaa tulkita. Joissakin tilanteissa on siksi hyvä, että nainen itse puhuu kätilön kanssa. Kuuntelemalla naisen äänensävyä ja hengitystä kätilö saa paremman kuvan tilanteesta.

Jos soitatte muista asioista (mellanrubrik) Puhelinkeskustelussa voi myös olla kyse raskauteen liittyvistä vaivoista. Usein soiton syynä on se, että lapsi ei liiku tai potki kuten aikaisemmin – potkuja tuntuu vähemmän tai ne tuntuvat erilaisilta. On tärkeää, että otat yhteyttä, jos sinua mietityttää jokin asia. Ennen puhelun lopettamista kätilö yleensä kertaa lyhyesti uudestaan, mitä olette sopineet.

Muista, että on parempi kysyä yksi kysymys liikaa kuin liian vähän ja että on tärkeää, että koette saaneenne vastauksen kysymykseenne.

Lähteet: - Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.