Article 4

Sopivan turvaistuinmallin valitseminen

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Lapsesi matkustaa turvaistuimessa kauan, etenkin selkä menosuuntaan asennettavassa. Siksi kannattaa valita turvaistuin, joka riittää koko suositelluksi ajaksi (4 vuoden ikään saakka, mutta mieluusti kauemmin) ja joka sopii juuri sinun perheesi tarpeisiin.

Olemme kaikki erilaisia ja sama pätee lapsiimme. Toiset kasvavat hieman nopeammin ja toiset ovat ehkä hieman painavampia ja niin edelleen. On hyvä tietää, että nykyään markkinoilla on vaihtoehtoja, joiden avulla jopa 6-vuotiaat lapset voivat kunkin turvaistuimen pituus- ja painorajat huomioiden matkustaa selkä menosuuntaan.

Car seat range

Mikä on hyväksytty turvaistuin?

Turvaistuin voidaan hyväksyä joko pituuden tai painon mukaan säännöistä riippuen. ISOFIX-kiinnitysjärjestelmässä on aina painorajoitus, joka on yhteensä 33 kg (turvaistuimen ja lapsen yhteenlaskettu paino). Tämä tarkoittaa, että mitä kevyempi turvaistuin, sitä enemmän lapsi saa painaa. ISOFIX-järjestelmällä kiinnitettävien, selkä menosuuntaan asennettavien turvaistuimien sallittu yläpainoraja on yleensä nykyään 18 kg. On kuitenkin olemassa ISOFIX-turvaistuimia, joissa selkä menosuuntaan matkustamisen paino- ja pituusrajat ovat 23 kg ja 125 cm.

Myös turvavöihin kiinnitettävien turvaistuimien osalta on hyvä yrittää löytää vaihtoehtoja, joissa lapsen pituus- ja painorajat ovat korkeat. Yleensä tämäntyyppisten turvaistuimien pituus- ja painorajat ovat 125 cm tai 25 kg.

Erilaisilla turvaistuimilla on eri paino- ja pituusrajat. Siksi kannattaa valita ensimmäiseksi istuimeksi selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin, jonka pituus- ja painorajat ovat korkeat, kuten 125 cm sekä 23 kg ISOFIX-järjestelmän osalta ja 125 cm sekä 25 kg turvavöihin kiinnitettävien turvaistuimien osalta. Pyri myös löytämään toimintoja, joiden avulla lapsesi kykenee saavuttamaan nämä enimmäisrajat säilyttäen käyttömukavuuden ja riittävän jalkatilan. Turvaistuimella, joka soveltuu käytettäväksi pidempään, on oltava korkeat enimmäisrajat ja sitä tulee voida säätää lapsen kasvaessa.

Child car seat 2
Turvaistuinoppaamme artikkelit- ja työkalut-kohdista voit lukea lisää turvaistuimen valinnasta, selkä menosuuntaan asennetun turvaistuimen tärkeydestä sekä siitä, miten auto vaikuttaa asennusmahdollisuuksiin.