Chinelle-Rojas-012

Synnytyksen käynnistyminen

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Synnytys voi käynnistyä itsestään kahdella eri tavalla:

  1. Tavallisin tapa on se, että supistukset alkavat. Useimmat naiset kuvailevat tätä jonkinasteisen kuukautiskivun kaltaiseksi tunteeksi; kipu on usein epämääräistä ja vaikeasti kuvailtavaa jomotusta nivusten ja alaselän alueella. Joskus supistukset tulevat alusta lähtien tiheästi ja hyvin kivuliaina, mutta tämä ei ole kovinkaan tavallista.
  2. Noin 15 prosentilla synnyttäjistä synnytys alkaa lapsiveden menolla. Joillakin lapsivettä tulee vain vähän, ja sitä voi olla vaikea erottaa tavallisesta valkovuodosta. Toisilla asiassa ei ole mitään epäselvyyttä, koska vettä tulee runsaasti. Lapsivesi on useimmiten väritöntä, vedenkaltaista nestettä, jossa on hiukan valkoisia hiutaleita, mutta joskus se voi olla keltaista tai vihreää. Jos lapsivesi on vihreää, lapsi on kakannut siihen.

Jos luulet, että lapsivesi on mennyt, ota yhteyttä synnytyssairaalaasi. Kätilö antaa sinulle ohjeet ja kertoo, mitä tuleman pitää. Jos kaikki on hyvin ja sinä ja lapsi voitte hyvin, ei ole kiirettä lähteä synnytyssairaalaan tarkastusta varten. Elleivät supistukset ala, yleensä odotetaan korkeintaan kaksi vuorokautta, ennen kuin supistukset käynnistetään hormoneiden avulla. Useimmilla kuitenkin lapsivesi menee avautumisvaiheen loppupuolella.

Lähteet: Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.