Article 8

Turvaistuimen lisävarusteet

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Turvaistuimien maailma tarjoaa enemmän lisävarusteita kuin voit kuvitella. Monissa tapauksissa nämä on helppo ostaa samaan aikaan turvaistuimen kanssa. Muista kuitenkin ostaa lisävarusteita vain hyväksytyiltä toimittajilta. Tämä johtuu siitä, että lisävarusteiden osalta ei vaadita törmäystestausta, ja siksi markkinoilla on valitettavasti erilaisia lisävarusteita, jotka eivät suojaa lastasi, vaan saattavat olla suorastaan vaarallisia.

Osta siis aina lisävarusteesi hyväksytyltä toimittajalta, esimerkiksi samalta, joka on valmistanut turvaistuimesi. Vasta silloin voit olla varma siitä, että lisävarusteet on testattu ja että ne sopivat juuri sinun turvaistuimeesi. Olemme listanneet alle tärkeimmät ja yleisimmät lisävarusteet, joita saatat tarvita lapsellesi ja turvaistuimellesi:

Potkusuoja

Potkusuoja suojaa nimensä mukaisesti potkuilta. Kaikki tietävät, miten kosteita, kylmiä ja pimeitä syyspäivät voivat olla ja silloin potkusuoja voi suojata auton istuinta lialta ja kosteudelta. Jos haluat ostaa potkusuojan, voit panostaa laadukkaaseen ja hieman paksumpaan potkusuojaan suojataksesi autoasi ja sen istuimia. Monissa potkusuojissa on myös taskut tabletille.

Accessories (seat protector + mirror)

Peili

Peilin avulla vanhemmat voivat nähdä selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa istuvan lapsen matkan aikana. Peili asennetaan takapenkille istuimen pääntukeen. Peili voi myös auttaa lastasi kohottamaan katsettaan, mikä vähentää pahoinvoinnin riskiä.

Kesätarvikkeet

Kesät voivat olla lämpimiä ja sama pätee automatkoihin. Jotta lapsesi olo olisi viileä ja mukava, on olemassa useita toimenpiteitä ja lisävarusteita, joita voi hyödyntää. Monet turvaistuinvalmistajat valmistavat nykyään kesäpäällisiä kankaisiin turvaistuimiin. Ne estävät auringosta tulevan lämmön imeytymisen. Lisäksi on saatavilla viilentäviä istuinpäällisiä, jotka kiinnitetään turvaistuimeen tyynyn tavoin. 3D-rakenne varmistaa jatkuvan ilmankierron ja vähentää ylikuumenemisen riskiä.

Accessories (summer accessories)

Jos haluat lisää apuvälineitä, on olemassa myös älykkäitä lisävarusteita, jotka voit yhdistää matkapuhelimeesi. Tällaisia ovat esimerkiksi istuintyyny, joka varoittaa liiallisesta kuumuudesta autossa, jos lapsi on istunut liian kauan.

Turvaistuinoppaamme artikkelit- ja työkalut-kohdista voit lukea lisää turvaistuimen valinnasta, selkä menosuuntaan asennetun turvaistuimen tärkeydestä sekä siitä, miten auto vaikuttaa asennusmahdollisuuksiin.