gudrun 900x600

Kuka on Gudrun Abascal?

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Olen työskennellyt kätilönä 47 vuotta ja tänä aikana pyrkinyt kehittämään synnytysterveydenhuoltoa ennen kaikkea Tukholmassa, mutta myös muualla Ruotsissa. Olen tehnyt töitä sen eteen, että tulevat vanhemmat saavat parhaan mahdollisen alun vanhemmuudelleen.

Kätilön työssäni ja kirjoissani ”Att föda", ”Att möta förlossningssmärta” ja ”Vattnet går”, jotka olen kirjoittanut yhdessä Nina Campionin kanssa, yritän jakaa kokemustani ja osaamistani synnytyksestä ja kaikesta siihen liittyvästä parhaalla mahdollisella tavalla.

Nykyisin useimmat odottavat perheet ovat valmistautuneet lapsensa synnyttämiseen ja vanhemmaksi tuloon. Laukkuun on pakattu paljon kaikenlaista: hammasharjan ja aamutakin sekä vauvanvaatteiden lisäksi sieltä löytyy myös aimo annos itsetuntoa ja positiiviseen synnytyskokemukseen liittyviä odotuksia. Itsetunto on osin tietoa synnyttämisestä, osin luottamusta omaan kykyyn. Sen avulla synnytyksestä tulee positiivinen kokemus, jota kannatte mukananne läpi elämän." "Tämän oppaan lukijana sinulla on mahdollisuus oppia synnytyksestä, vahvistaa itseluottamustasi ja lisätä tietämystäsi siitä, miten lapsi saatetaan maailmaan.

Opit seuraavaa:

– Luottamaan kehoosi, joka on luotu synnyttämään. – Ymmärtämään, että kipu synnytyksen aikana on täysin normaalia. Jokainen supistus vie sinut lähemmäs lastasi ja sinulla on erilaisia kivunhallintastrategioita. – Tietämään, että sinun täytyy keskittyä kaikin voimin kuuntelemaan kehosi viestejä. Löydät supistusten rytmin ja työskentelet niiden kanssa, et niitä vastaan." – Ihmettelemään yltyvien supistusten voimaa synnytyksen edetessä. Huomaat, että jokaisen supistuksen välissä on tauko, jonka aikana ehdit kerätä voimia ja energiaa seuraavaa supistusta varten – keskittymään yhteen supistukseen kerrallaan. Opit olemaan ajattelematta jo tekemääsi työtä ja suhtautumaan vielä jäljellä olevaan taipaleeseen avoimesti – ajattelemaan positiivisesti: ”Kaikki on mennyt hyvin. Selviän tästä hienosti.” Opit ymmärtämään, ettet voi olla täysin varautunut kaikkeen. Synnyttäminen ei ole ennakoitavissa eikä kaikkea voi ratkaista etukäteen. Sitä vastoin voit turvallisin mielin luottaa siihen, että jokaiseen eteesi tulevaan tilanteeseen on olemassa ratkaisu, kun on sen aika – ymmärrät, että naisella itsellään on fantastiset voimavarat synnyttää lapsensa, kunhan hän ei antaudu pelolle ja saa tukea ympäriltään. Yhdessä kumppanisi ja henkilökunnan kanssa synnyttämisestä tulee hieno kokemus, jonka sinä vanhempana muistat koko loppuelämäsi ajan. "Luotan valtavasti siihen, että nainen itse osaa synnyttämisen parhaiten ja me kätilöt vain avustamme. Meidän tehtävämme on houkutella esiin se sisäinen voima, joka kaikilla naisilla on, ja pitää huolet ja pelot ulkopuolella.

Tukholman kaupunki palkitsi minut vuonna 2006 S:t Eriksmedaljen -mitalilla työstäni ja vuonna 2015 sain Ruotsin kätilöliiton kunniapalkinnon. Palkintoperusteluissa sanottiin näin: ”on työllään myötävaikuttanut odottavien äitien ja synnyttäjien terveydenhuollon muutokseen ja parantamiseen Ruotsissa”. Näistä kunnianosoituksista olen hyvin ylpeä.

Lähteet:

  • Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.