Kailee Riches 5

Rentoutuminen ja hengitys

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Useimmilla naisilla on suunnilleen samat fyysiset edellytykset lapsen synnyttämiseen. Eroa on useimmiten tunnetason edellytyksissä, ja tämä ratkaisee usein sen, tuleeko synnytyskokemuksesta hyvä vai huono. Turvallisuuden tunne ja tunne siitä, että ympärilläsi olevat ihmiset luottavat sinuun, ovat tietysti tärkeitä. Yhtä tärkeää on osata rentoutua sekä henkisesti että fyysisesti. Jos pystyt rentoutumaan ja hengittämään rauhallisesti, useimmat tilanteet sujuvat hyvin.

On olemassa monenlaisia kursseja. Jotkut lukevat kaiken, minkä käsiinsä saavat, ja käyvät kaikki tarjolla olevat kurssit. Toiset lukevat yhden kirjan ja käyvät ehkä yhden kurssin, kun taas jotkut eivät halua ajatella koko synnytystä, vaan uskovat kaiken järjestyvän ajallaan.

Tärkeintä on, että päätät itse. Synnytysvalmennus on ehkä yleisin tapa valmistautua, mutta voit kokeilla myös muun muassa joogaa, hypnosynnytystä ja henkistä harjoittelua.

Kaikkien äitiysneuvoloiden on tarjottava vanhempainkursseja, jotka voivat olla hiukan erilaisia. Meidän neuvomme on se, että valitsitpa minkä menetelmän hyvänsä, sinun on tärkeää pohdiskella saamaasi tietoa. Tarkastele saamiasi tietoja tunteiden näkökulmasta ja mieti, mitä hyötyä tiedosta voi olla synnyttäessäsi.

Lähteet:

  • Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.