BBHM-BirthCenter-29

Synnytykseen valmistautuminen

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Me kaikki valmistaudumme synnytykseen eri tavoin. Tähän vaikuttaa persoonallisuutesi, mutta myös toisten naisten kertomukset ja neuvot. Voi olla hyvä tuntea ja ymmärtää synnytyksen kulku – se antaa hallinnan tunnetta. Kun ymmärrämme jonkin asian, meidän on helpompi käsitellä sitä, mutta sinun ei toki tarvitse lukea kaikkea saatavilla olevaa tietoa ja käydä kaikkia kursseja. Tutki, mitä on saatavilla ja valitse se, mikä tuntuu itsestäsi hyvältä. Pohdiskele sitten hankkimaasi tietoa: miten luulet itse reagoivasi tunteiden tasolla ja fyysisesti, kun synnytät?

Kätilöt ovat sinua varten

Voi tuntua vaikealta antautua synnytyksen kaltaiselle tilanteelle, joka on niin voimallinen sekä tunteiden tasolla että fyysisesti. Tässä sinun on luotettava omaan kehoosi ja kykyysi. Sinun on saatava tuntea itsesi maailman parhaaksi synnyttäjäksi ja tuntea, että saat olla juuri niin kuin olet. Samalla sinun on luotettava siihen, että muut huoneessa olijat tekevät kaikkensa antaakseen sinulle hyvää tukea ja apua, mitä sitten tapahtuukin. Et ole synnyttämässä yksin, kaikki ovat paikalla sinua auttaakseen.

Raskauden loppuvaiheessa hormonit vaikuttavat useimpiin naisiin. Monilla sekä mielentilaa että koko olemista leimaa verkkaisuus. Ajatukset vaeltavat edestakaisin – ”minkälaista elämä on äitinä?” Tai jos sinulla on jo lapsia – ”rakastanko tätä lasta yhtä paljon kuin aikaisempia lapsiani?”.

Lähteet:

  • Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.