AdobeStock_430143279

Synnytyskirje

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Voi olla hyvä hankkia realistinen kuva siitä, mitä synnytyksessä tapahtuu, ja sitten jutella asiasta jonkun kanssa, johon luottaa. Omien tuntemustensa ja odotustensa kirjoittaminen synnytyskirjeeseen voi olla yksi hyvä tapa selkeyttää tunteita. Jotkut kirjoittavat hyvin yksityiskohtaisesti, toiset lyhyesti. Joidenkin mielestä synnytyskirje on turha. Kätilölle synnytyskirje voi antaa mahdollisuuden muodostaa itselleen käsitys sinusta henkilönä ja siitä, mitä sinä ja kumppanisi tunnette ja ajattelette synnytyksen tiimoilta.

Synnytyskirje voi olla erityisen arvokas, jos saavut osastolle synnytyksen ollessa täydessä käynnissä ja sinun on hankalaa ilmaista toiveitasi. Kirjeen avulla voitte myös pohdiskella omia ajatuksianne sekä kuulla toinen toistenne toiveita synnytykseen ja vanhemmaksi tuloon liittyen. Sinun on tärkeä tietää, että synnytyskirje ei ole sopimus, missä päätetään asioita. Synnytyksen aikana voi tapahtua paljon asioita, joiden takia sinun ja kumppanisi on arvioitava kirjeen sisältöä uudelleen yhdessä kätilön kanssa.

Lähteet:

  • Abascal, G., & Huss, M. S. (2018). Att föda. Bonnier Fakta.