Anja profil 2022

Anja Lundström

nationality
Ruotsi
occupation
Kätilö
education
Rekisteröity sairaanhoitaja-kätilö

Minusta

Olen ollut kätilö viimeiset 25 vuotta. Olen valmistunut sairaanhoitajaksi (RNM), Karolinska Institutesta, Tukholmasta, Ruotsista. Olen työskennellyt pääasiassa synnytyksen parissa eri yhteyksissä, mutta myös monilla seksuaali- ja lisääntymisterveyden aloilla ja näihin liittyvien oikeuskysymyksien kanssa. Vanhemmiksi tulemiseen valmistautuminen, koulutus ja voimaannuttaminen on intohimoni ja koen, että on todellinen etuoikeus saada työskennellä kätilönä. Olen työskennellyt pari vuotta sairaanhoitajana/kätilönä vastasyntyneiden tehohoitoyksiköissä, NICU:issa. Tämä aika on antanut minulle arvokasta tietoa keskosista ja olen päässyt tapaamaan monia kriisin keskellä olevia perheitä.

Olen tällä hetkellä Tukholman paikallisen haaratoimiston "The Swedish Midwifery Association" hallituksen jäsen. Olen työskennellyt mentoroinnin parissa jo vuosikymmenen ajan.

Intohimoni

Olen intohimoinen kätilötyöstä ja mahdollisuudesta vaikuttaa, joka voi tehdä syvällisen muutoksen ihmisten elämässä. Tieto, voimaannuttaminen ja tuki ovat avaintekijöitä perheille heidän matkansa aikana. Rakastan nähdä, kun ihokontakti auttaa kehittämään kunnioitusta vastasyntynyttä lasta kohtaan ja luo perustan vahvan suhteen luomiselle. Olen intohimoinen tukemaan vanhempia tutustumaan vastasyntyneiden persoonallisuuksiin ja aloittamaan perhe-elämän. Parasta kätilön työssä on, että se ei ole vain jotain, jonka kanssa työskentelet, vaan jotain, jota sinä itse OLET.